Harmonie Oudenaarde logo
18/03

MOONEYE – CLUBTOUR UITVERKOCHT

20:00:00
VVK €15 - ADK €18
Een dik jaar na debuutplaat Big Enough heeft Mooneye, de band rond singer-songwriter Michiel Libberecht, nieuwe muziek klaar en staat er een clubtour langs kleinere, sfeervolle zalen in België en de buurlanden op het programma. Niet te missen!
Sinds Mooneye zegevierde in ‘De Nieuwe Lichting’ van 2019, is de band niet meer weg te denken uit het Belgische alternatieve poprockcircuit. Er volgden een ep, een geprezen debuutalbum, talloze singles en een resem onvergetelijke optredens. Libberecht ontpopte zich in die eerste jaren ook van een ietwat naïeve songschrijver tot een ware vakman. De nummers van Mooneye begraven zich niet in productionele trucjes en zijn wars van de laatste muzikale trends. Ze trachten even tijdloos te zijn als songs van grootheden en voorbeelden Neil Young, R.E.M. en The Smiths, die zowel traditioneel als modern aanvoelen en evengoed overeind blijven met enkel een akoestische gitaar.
Het resultaat is indierock die door een geoliede band wordt vertaald in een opzwepende liveperformance. Mooneye is tegelijk klein en groot, secuur en speels, en heeft met Libberecht een melancholische stem die je bij je nekvel grijpt. Tijdens de ‘Big Enough’ tour werkte de band aan nieuwe nummers, met een duidelijk plan: de energie die de band live kenmerkt vastleggen op plaat. Het eerste tastbare resultaat daarvan is een nieuwe single die in februari 2023 uitkomt. Waar het debuutalbum nog een deel van een odyssee is, een stap in de ontwikkeling van Michiel als songschrijver, een zoektocht naar een eigen smoel en sound, klinkt Mooneye nu als een volbloed liveband. En een liveband moet spelen, wil in contact komen met fans en publiek. Waar beter dan in kleine zalen, clubs en cafés, dicht bij het publiek, dat het zweet bij wijze van spreken kan ruiken? Mooneye trekt daarom in het voorjaar van 2023 op clubtour door België, Nederland en Duitsland. Dé kans om Mooneye van dichtbij te bewonderen en de energie te voelen die van het podium spat!
Harmonie Oudenaarde logo

Markt 63 B – 9700 Oudenaarde